Ben je een zijslaper? Deze attributen zijn onmisbaar in je slaapkamer!

Vind je het ook zo fijn om op je zij in slaap te vallen? Slaap je vervolgens het liefst de gehele nacht op je zij? Dan zou je even goed naar de attributen in je slaapkamer moeten kijken. Onder meer een normaal matras en normaal hoofdkussen zijn in dat geval niet – evengoed – geschikt.

Wat je dan wel nodig hebt als je een zijslaper bent? Wij hebben de belangrijkste attributen voor je verzameld en bespreken we in het kort in dit artikel.

Traagschuim matras

Als je op je zij slaapt, heb je baat bij een matras met een medium ondersteuning. Dit houdt in dat het matras niet te stevig moet zijn, maar ook weer niet te zacht moet zijn. Het matras moet namelijk wel de juiste ondersteuning aan je lichaam kunnen bieden.

Elke zijslaper heeft daarom een traagschuim matras nodig. Zo’n matras past zich aan het lichaam aan en vermindert hierbij de drukpunten op het lichaam. Dit slaapt fijner en je voorkomt hier ook nog lichamelijke klachten mee.

Geschikt hoofdkussen

Een zijslaper heeft ook een geschikt hoofdkussen nodig. Dit is een hoofdkussen dat aan de volgende eisen voldoet:

  • Voldoende ondersteuning: Een kussen dat voldoende ondersteuning biedt aan de nek en het hoofd is essentieel. Het kussen moet de ruimte tussen de nek en het matras opvullen om de ruggengraat in een neutrale positie te houden.
  • Hogere loft (Dikte): Zijslapers hebben vaak een kussen nodig met een hogere loft (dikte) om ervoor te zorgen dat hun hoofd en nek in lijn zijn met de ruggengraat. Dit helpt om druk op de nek en schouders te verminderen.
  • Verstelbare vulling: Kussens met verstelbare vulling, zoals die met traagschuim of natuurlijke vullingen zoals boekweit, kunnen ideaal zijn omdat je de hoogte en stevigheid naar wens kunt aanpassen.
  • Stevigheid: Een medium tot stevig kussen is vaak beter voor zijslapers, omdat het meer ondersteuning biedt dan een zeer zacht kussen.

Geschikt slaapmasker

Heb je moeite om in slaap te vallen? Of lig je regelmatig ’s nachts wakker? Ongeacht wat de situatie is, heb je bij slaapproblemen baat bij een goed slaapmasker voor een zijslaper.

Zo’n slaapmasker sluit perfect op je gelaat aan. Het voordeel hiervan is dat het masker een 100% verduisterend effect biedt. Dit is prettig tijdens de nacht en is nog prettiger als je overdag wilt/moet slapen.

Daarnaast zit een speciaal slaapmasker voor een zijslaper heerlijk. Zelfs als je van je ene op je andere zij draait, geeft dit masker geen kik. Het masker blijft stevig en comfortabel zitten. Je hoeft ook zeker niet bang te zijn voor irritaties aan je huid.

Een betrouwbare wekker

Heb je bovenstaande attributen in huis gehaald? Dan geniet je – als zijslaper – al van een veel betere nachtrust. Het gevolg hiervan is dat je wellicht helemaal geen zin hebt om uit bed te komen. Of dat de kans groot is dat je je verslaapt. Schaf daarom ook direct een betrouwbare wekker aan. Met zo’n wekker voorkom je dat je té lang geniet van bovenstaande attributen.